21.11.2019   Благотворителна изложба "Божоле" на Дора Куршумова

Източник: Арт галерия "Седем".
Позоваването на източника е задължително
.

Откриване: 21 ноември, 17.30 часа, галерия "Седем"

Благотворителна изложба "Божоле" на Дора Куршумова бе открита на 21 ноември в галерия "Седем". Експозицията включва 14 живописни платна, рамкирани в обръчи от стари бъчви. Използваната техника е батик с акрилни бои.

Изложбата е посветена на празника на младото вино – божоле нуво. Празникът се отбелязва всеки трети четвъртък от ноември. Той е посветен на младото червено вино, което започва да се продава веднага след ферментацията, т.е. 6 седмици след прибирането на реколтата. По традиция това вино се произвежда от сорта гаме, отглеждан в регион Божоле, Франция.

На откриването присъстваха ценители на изкуството и хубавото вино. Гостите опитаха младо мерло, произведено във Винарска изба "Афузов", и се насладиха на прекрасните творби, посветени на пенливия еликсир и живота.

Изложбата е част от основната програма на фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен". Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация "Работилница за граждански инициативи", с финансовата подкрепа на фондация "Чарлз Стюарт Мот".
 


 ИЗЛОЖБИ  
 Галерия "7"