1.11.2019  Благотворителна изложба "Божоле"
на Дора Куршумова


Източник: Арт галерия "Седем".
Позоваването на източника е задължително
  .

Откриване: 21 ноември, 17.30 часа, галерия "Седем"  

Благотворителна изложба "Божоле" на Дора Куршумова бе открита на 21 ноември в галерия "Седем". Експозицията включва 14 живописни платна, рамкирани в обръчи от стари бъчви. Използваната техника е батик с акрилни бои.

Изложбата е посветена на празника на младото вино – божоле нуво. Празникът се отбелязва всеки трети четвъртък от ноември. Той е посветен на младото червено вино, което започва да се продава веднага след ферментацията, т.е. 6 седмици след прибирането на реколтата. По традиция това вино се произвежда от сорта гаме, отглеждан в регион Божоле, Франция.

На откриването присъстваха ценители на изкуството и хубавото вино. Гостите опитаха младо мерло, произведено във Винарска изба "Афузов", и се насладиха на прекрасните творби, посветени на пенливия еликсир и живота.

Изложбата е част от основната програма на фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен". Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация "Работилница за граждански инициативи", с финансовата подкрепа на фондация "Чарлз Стюарт Мот".




 




Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 
 ИЗЛОЖБИ  
 Галерия "7"  

<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени