9.11.2019  Благотворителен концерт "Музиката вместо улицата" произведения
на Пърсел, Ч. Чаплин, Шуберт, Шостакович и др.

 

Източник: агенция Седмица
  Снимки: Костас Анастасиу
Позоваването на източника е задължително.
  

18.00 часа, Зала "Сливен"
  

Участват: Цветелина Христова, Дормуш Мустафов, Вели Мустафов, Георги Калайджиев, Мария Хамшилд, Радка Кусева.
  
Едно голяма събитие ще събере тази вечер от 18 часа в зала "Сливен" любителите на симфоничната класика и приятелите на проекта на маестро Георги Клайджиев "Музиката вместо улицата".

Концертът е посветен на 10-та годишнина на този първи и единствен по рода си за Европа проект, доказващ, че за таланта няма етнически и социални граници. Смисълът на проекта на виртуозния сливенски цигулар е да развенчае ред предразсъдъци и табутата За и Във ромската общност. И, инвестирайки в специализираното музикално образование на десетки деца от ромския квартал "Надежда", да разкрие и развие музикалните им дарби, да ги окрили по пътя към високото изкуството, новите културни хоризонти и… към бъдещето.

Част от възпитаниците на проекта "Музиката вместо улицата" вече са ученици в музикалните училища в Бургас и Стара Загора, други се подготвят за тази важна житейска стъпка.

Тази вечер някои от тях ще свирят като солисти на сцената в зала "Зора", други ще видим като участници в Камерния симфоничен оркестър, създаден към проекта, под диригентството на музикалния педагог Радка Кусева.

Очаква ни една топла и приятна музикална вечер с младите таланти от проекта "Музиката вместо улицата". В програмата са включени солови и оркестрови творби от големите световни и български класици.

 


Очаква се на концерта днес да присъстват съпругата на Президента на Р България г-жа Десислава Радева, официални лица, журналисти и меценати на проекта от Германия, представители на сливенските държавни и общински власти, и разбира се – родителите, близките и приятелите на децата – участници в проекта на маестро Георги Калайджиев.

Който наскоро бе удостоен с най-високия приз за заслуги към Община Сливен - наградата за изкуство и литература "Добри Чинтулов".

Мариана Иванова


 


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени