Куклено представление
"Снежанка и седемте джуджета"


Източник: ДКТ-Ямбол
Позоваването на източника е задължително.  

Драматизация и постановка – Бисерка Колевска
Сценография и кукли – Свила Величкова
Музика – Нелко Коларов
Участват: Любомир Желев, Анна-Валерия Гостанян
  

Огледалото е магичен предмет и присъства в много приказки. Но при нас то е и основен герой. То разказва историята за пагубната сила на суетата превърнала за вечни времена Злата мащеха на Снежанка в грозна врана. Тук фокусът на популярната приказка е насочен към несъвършенството на хората, които не заслужават богатствата и знанията на мъдрите джуджета. Царицата и нейните помощници са отблъскващи ,жестоки, коварни същества, готови на всичко за да запазят богатствата и властта си над хората. Но дори най-страшният злодей, дори вещицата мащеха, не могат да се противопоставят на красотата и добрината на Снежанка. Злите сили губят битката,и краят на историята е щастлив.

Зрителите ще имат удоволствието да гледат красиви, необичайни, с човешки размер кукли в брилянтното изпълнение на актьора огледало. Той оживява пред публиката всички огледални образи на хората, огледали се в него и те придобивайки живот стават самостоятелни и неуправляеми. Царицата се моли да командва огледалото. Хиляди пъти задава един и същи въпрос – Коя е най-красива на земята? – и отговорът не й харесва.

Но истината не може да се промени, огледалото казва само истината, защото ако излъже ще се пръсне на хиляди малки парченца.

Историята е знаменателна и красива. Има смях, любов, напрежение, неочаквани обрати и прекрасна музика.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПОСТАНОВКИ НА КУКЛЕНИЯ ТЕАТЪР   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени