1.10.2019  Второ международно триенале
"Духът на акварела" - 2019 година


Източник: Художествена галерия "Димитър Добрович".
Позоваването на източника е задължително
  .

Откриване: 18.00 часа, зала "Сирак Скитник"  

Галерия "Сирак Скитник" подслони II Международно трианале "Духът на акварела" – пътуваща изложба. Събитието стартира от Варна, като ще премине през няколко града в България, сред които и Сливен. На откриването на изложбата днес заместник-кметът Пепа Чиликова поздрави присъстващите гости.

"Благодаря за оказаната чест изложбата да намери пристан и в Сливен. Убедена съм, че нашите съграждани няма да ви разочароват, защото те имат изключителен усет към изкуството. Впечатлена съм от творбите. Пожелавам успех на изложбата. Тя е истинско удоволствие за сетивата. Поздравявам всички, които са участвали в създаването й и в реализирането й в Сливен", каза Пепа Чиликова.

На събитието присъства и заместник-кметът Стоян Марков, който също поздрави гостите и организаторите на събитието.

Международно триенале "Духът на акварела" представя творбите на художници от над 60 държави и 5 континента. През следващите седмици ценителите в Сливен могат да се докоснат до творчеството на легенди в акварела като Дейвид Тейлър (Австралия), Ангъл Макюън (Шотландия), Линда Дол (САЩ), включително и нашите класици Александър Поплилов и Ненко Токмакчиев. Първото издание се провежда през 2016 година.











Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  
 Зала "СИРАК СКИТНИК"   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени