1.10.2019  Второ международно триенале "Духът на акварела" - 2019 г.

Източник: Художествена галерия "Димитър Добрович".
Позоваването на източника е задължително
.

Откриване: 18.00 часа, зала "Сирак Скитник"

Галерия "Сирак Скитник" подслони II Международно трианале "Духът на акварела" – пътуваща изложба. Събитието стартира от Варна, като ще премине през няколко града в България, сред които и Сливен. На откриването на изложбата днес заместник-кметът Пепа Чиликова поздрави присъстващите гости.

"Благодаря за оказаната чест изложбата да намери пристан и в Сливен. Убедена съм, че нашите съграждани няма да ви разочароват, защото те имат изключителен усет към изкуството. Впечатлена съм от творбите. Пожелавам успех на изложбата. Тя е истинско удоволствие за сетивата. Поздравявам всички, които са участвали в създаването й и в реализирането й в Сливен", каза Пепа Чиликова.

На събитието присъства и заместник-кметът Стоян Марков, който също поздрави гостите и организаторите на събитието.

Международно триенале "Духът на акварела" представя творбите на художници от над 60 държави и 5 континента. През следващите седмици ценителите в Сливен могат да се докоснат до творчеството на легенди в акварела като Дейвид Тейлър (Австралия), Ангъл Макюън (Шотландия), Линда Дол (САЩ), включително и нашите класици Александър Поплилов и Ненко Токмакчиев. Първото издание се провежда през 2016 година.
       


 ИЗЛОЖБИ  
 Зала "СИРАК СКИТНИК"