20.09.2019   Самостоятелна изложба - живопис на Светла Стоянова

Източник: Галерия "Май".
Позоваването на източника е задължително
.

Откриване: 20 септември, 18.00 часа, галерия "Май"

На 20.09 от 18 ч ще бъде открита самостоятелната изложба - живопис на сливенската художничка Светла Стоянова.

Светла Стоянова е родена на 15 март 1956 в Нова Загора. Средното си образование завършва в художествената гимназия в Казанлък през 1976 г. Художественото си усъвършенстване продължава в университет "Св. Св. Кирил и Методий”, Велико Търново, където учи специалността живопис при професор Янаки Манасиев.

През годините Светла Стоянова взема участие в редица изложби като: 1995 г – Национална изложба Старият Пловдив в Пловдив; Национална изложба "Есенен салон”, в галерията на СБХ на улица Шипка 6 в София; 2005 г - Семейна изложба "Поколения”, галерия "Руси Карабеберов” в Нова Загора; Художничката взема редовно участие в изявите на Дружеството на художниците – Сливен, на което е член от 1981 г.

През 2009 г се включва в шести международен пленер по живопис "Мечия камък” в Нова Загора. През 2014 получава награда от ХГ "Димитър Добрович” за участие в изложбата "Учители -ученици” експонирана в къща "Миркович”.


Светла Стоянова е автор на иконите на иконостаса и разпятието в църквата "Св. Св. Константин и Елена”, село Крояч, както и на икони, намиращи се в ритуалната зала на църквите "Свети Димитър” и "Света София” в Сливен. Самостоятелни изложби:
1992 – "За един добър приятел”, галерия "МАЙ”
2001 – Живопис, галерия "МАЙ”
2014 – "И край и начало” галерия "Руси Карабеберов” в Нова Загора
       


 ИЗЛОЖБИ  
 Галерия "МАЙ"