21.10.2019  Спектакъл "ЕМИЛ - Изповед пред олтара на живота с историята
и песните му" Един спектакъл на Николай Априлов


Източник: Музикален театър
Позоваването на източника е задължително.
  

19.00 часа, Зала "Зора"
  

Текст: Влади Априлов
Аранжимент на песните: Светослав Заров
Диригент: Страцимир Павлов
С участието на музикантите: Денислав Новев, Велин Михайлов, Пейо Филипов, Олга Михайлова-Динова, Орлин Цветанов
  
Легендата за краля на българската поп музика - Емил Димитров, ще оживее в новия спектакъл на режисьора Николай Априлов. "Емил – изповед пред олтара на живота с историята и песните му".

Историята за живота на изпълнителя на класиките "Моя страна", "Арлекино", "Нашият сигнал", "Ако си дал" и много други е написана от Влади Априлов.

В спектакъла ще прозвучат откъси от най-любимите песни на незабравимия творец в нови аранжименти на Светослав Заров. Ще ги представят цял букет от млади и талантливи изпълнители като Денислав Новев, Велин Михайлов, Пейо Филипов, Олга Михайлова-Динова, Орлин Цветанов под диригентската палка на Страцимир Павлов.

Ники Априлов и Емил Димитров не са били близки приятели, но се познавали. "Пели сме наремето негови песни в любимото на мнозина предаване "Като лъвовете". След всяко изпълнение на негова песен, Емил се обаждаше на Катя Кисимова – жената, която се занимаваше с подбора на песните и децата, за да благодари. Казвал е: "Здравейте, Катя, обажда се Емил Димитров! Благодаря ви, че изпълнявате моя песен!", а тя ми е споделяла как й се подкосили краката първия път, когато чула гласа му в телефонната слушалка. Това се случваше последните години от неговия живот, когато бе прикован към своя стол, за който казваше "той ревниво пази всяка чупка от моето тяло и ме приема безрезервно". Емил беше единственият, който се обаждаше, за да благодари", разказва режисьорът.

Той е решил да направи този спектакъл за него, защото е специален. Емил познават всички. Вече са минали 14 години, откакто него го няма – но само физически. Песните му продължават и ще продължават да се слушат, защото са песни послания, а не обикновена музика. Той никога не се е стремял да прави просто някаква музика. Всяка негова песен е послание. Има три песни, посветени на майката. Има песни за раздяла. Има песни за любовта, за родината. "Ако си дал" е истински социален хит, а "Моя страна, моя България", която комисиите не пускат до ефира тогава, днес е неофициалният химн на българите в чужбина", обясни Априлов.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени