Bydgoszcz / Republic of Poland Sliven / Republic of Bulgaria Nis / Republic of Serbia

Сливен и Ямбол ще бъдат представени като обща дестинация за инвестиции

 
 
Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.
  

Сливен и Ямбол ще бъдат представени като обща дестинация за инвестиции на международна среща в началото на септември, съобщи кметът на Сливен Стефан Радев.

В срещата ще участват представители на местното управление и на бизнеса от полския град Бидгошч и сръбския Ниш. Целта е общината в Сливен да подпише договори за сътрудничество с тях. По време на форума за първи път официално ще бъде представен новият каталог "Инвестиционна дестинация Сливен и Ямбол". В подготовката на изданието е залегнала иновативната идея на двата съседни областни града те да формират общ регион за привличането на предприемачески интерес.

 
 



"Като под .регион трябва да се разбират населените места, от които ое стига до Сливен или до Ямбол за не повече от 45 минути. Включват се общините Нова Загора, Елхово, Тунджа", обясни кметът.

Проектът е първи по рода си в страната. Освен предстоящата презентация на международната среща в Града под Сините камъни, се очаква да има и презентация в Ямбол.

"Много се надявам да сме заедно и на двете събития. В тези отношения трябва да внимаваме да търсим баланса, за да не почувства някой, че единият град е по-важен от другия. Трябва да вървим заедно напред, за да имаме успех", допълни кметът Радев.

Идеята за формирането на обща инвестиционна дестинация възникна преди повече от година. На територията на страната няма съседни областни градове, които да се намират на толкова малко разстояние един от друг, изминава се за 20-30 минути с автомобил.

Част от жителите на единия работят в другия град и обратно. Между градовете се намира голям общински терен, който заедно с бившето селскостопанско летище е изключително подходящ за създаването на индустриална зона.

От Росица Николова, кореспондент на "Труд" в Сливен.

 
 
























9-11.09.2019  Международна среща "Европа - нашият общ дом"  
Среща за побратимяване на Община Сливен с градовете Бидгошч (Полша) и Ниш (Сърбия) в рамките на проект "Обединена Европа - сигурност, солидарност и стабилност за всички"
11.09.2019  Икономически форум "Бъдещето на Европа - заетост, растеж и инвестиции - заедно можем повече"  
11.00 часа, Хотел "Национал Палас", зала "Максима"  


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени