6.09.2019  Съединението на България ще се чества на 6-ти септември с тържествена
церемония на пл. "Хаджи Димитър"


Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

На 6 септември Сливен ще отбележи 134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. От 19.00 часа на площад "Цар Освободител" ще се състои празничен концерт с участието на Младежки танцов ансамбъл "Браво" при Народно читалище "Хаджи Димитър – 1937".

От 20.00 часа на площад "Хаджи Димитър" ще започне тържествена церемония, на която ще бъде отслужена молитва за здраве и успех на българския народ и ще се извърши ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на войводата.

Церемонията се организира в партньорство с Център за подготовка на специалисти – Сливен. Празничните фойерверки са с начален час 20.30. На 6 и 7 септември, по покана на Общината, в Сливен ще гостува автокино, което ще представи три български филма на площад "Хаджи Димитър".

"Поканили сме не само за празничния ден, а и за 7 септември 3 български филма от тази година. Капацитетът на площада е 50 автомобила и ще има организация на влизането там. Общината ще публикува линк, на който желаещите да гледат прожекциите, могат да се регистрират",  обясни на брифинг заместник-кметът Пепа Чиликова.

Първата прожекция е на 6 септември от 21.00 часа, а другите две на 7 септември от 20.00 и 22.00 часа.
Заглавията на лентите се уточняват. Входът е свободен.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени