2.09.2019  Изложба на Стоян Генчев

Източник: Ирида Сливен
Позоваването на източника е задължително.
  

Откриване: 2.09.2019 г., 18.00 часа, Галерия "Йордан Кювлиев"  


На 02.09.2019 г.(понеделник) в Художествена галерия "Йордан Кювлиев", Сливен се открива ИЗЛОЖБА-ЖИВОПИС на Стоян Генчев.

Художникът е роден на 26.09.1944 г. в град Сливен. През периода 1968 – 1974 следва в "Академията за изобразители изкуства" в Прага, завършва специалност "Живопис и реставрация". Член е на Съюза на художниците и Асоциацията на реставраторите в Прага.Участва в много самостоятелни и колективни изложби в Чехия, Полша, Германия, Русия, Холандия.Творби на Стоян Генчев притежават частни и държавни колекции в България, Германия, Италия, Холандия, Русия, Англия, Франция, Гърция, Чехия, Полша. Реставрира паметници първа категория в Чехия и Моравия. От редица реализации, най – значима е реставрацията на три капели в Катедралата "Св. Вит" в двореца Храдчани в Прага.

Стоян Генчев започва творческият си път като реставратор, но в зряла възраст се отдава изцяло на живописта. Неговият философски поглед върху изкуството и живота личи и в откровенията му, както изобразителни, така и словесни. "Аз занаята си го знам", казва той. "Другото е Божа работа. Ако те


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  
 Галерия "ЙОРДАН КЮВЛИЕВ"   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени