5.08.2019  Пети пленер на виното в Сливен
   
 

Етнографски комплекс "Хаджиданчови къщи"  

Източник: Фондация за развитие на регион Сливен
Позоваването на източника е задължително.
  

Петият пленер на виното бе открит в Сливен. Прохладната юлска вечер отново събра в двора на Етнографски комплекс "Хаджиданчови къщи" сливенски художници и ценители на изкуството.

В тазгодишния пленер върху части от бъчви с история ще творят художниците Антон Иванов, Кунчо Кунчев, Пеньо Иванов, Йордана Кунчева, Веселин Дамянов - ВЕС, Димитър Кавръков, Сияна Петрова и Дора Куршумова.

В края на август в двора на "Хаджиданчови къщи" ще бъде подредена заключителната изложба на пленера, а почитателите на изящните изкуства ще станат свидетели на фантазията на художниците.

Очаква се по време на изложбата да стане ясна и каузата на Петия пленер на виното. Припомняме, че творбите от Третия пленер бяха дарени за благотворителен търг, който събра 5533 лв. С тези средства бяха купени окачваща и осветителна системи за новата галерия в НХГ "Димитър Добрович". Благотворителният търг с творбите от Четвъртия пленер на виното надмина и най-смелите очаквания. Събраните средства от търга бяха близо 9500 лв., а с тях бе реализиран стенопис-графитът на фасадата на ОУ "Д-р Иван Селимински".

След по-малко от два месеца ще стане реалност и другата идея на художниците - изграждането на цветен кът в градската градина, в който ще има пейки под формата на буквите С, Л, И, В, Е и Н.

Пленерът на виното се организира от НДФ "13 века България" – Етнографски комплекс "Хаджиданчови къщи" – Сливен, винарска изба "Афузови" и фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен". Инициативата е част от основната програма на ОДФ-Сливен. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация "Работилница за граждански инициативи", с финансовата подкрепа на фондация "Чарлз Стюарт Мот".
 

           




Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   



<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени