18.06.2019  Самостоятелната изложба "Вдъхновения" на Христомир Великов

Източник: Галерия "Май".
Позоваването на източника е задължително
.

Откриване: 18 юни, 18.00 часа, галерия "Май"

На 18 юни от 18 ч в галерия "Май" се открива самостоятелната изложба на Христомир Великов, озаглавена с името "Вдъхновения". Христомир Великов е роден на 6 декември 1982 година в Нова Загора. Още когато е на четири години започва да учи рисуване в школа по изкуствата "Илия Аврамов" в родния си град. През 2001 г завършва Художествена гимназия "Академик Дечко Узунов" в Казанлък със специалност "Дизайн", а след това и Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий" със специалности Изобразително изкуство и Скулптура – магистърска степен.

Има 5 самостоятелни изложби в Нова Загора и Хасково и редица участия в групови изложби в Нова Загора, Казанлък, Пловдив, Горна Оряховица и Велико Търново. Участва във всички традиционни местни изложби "Майски салон" и "Есенен салон" от 1996 година до сега. През 2017 година печели конкурса "Път на младите" на Културен център "Бялата къща" в град Пловдив и има участие в три изложби в Стария град.

Работи в областта на живописта, скулптурата и интериорния дизайн. Негови картини са притежание на частни колекции в България и чужбина.

Рисува предимно акрилна живопис, обича и да експериментира. Рисува натюрморти, пейзажи, но особен афинитет има към женските образи. Опитва се да улови онази поезия и тайнственост, скрита в погледа на влюбено момиче. Изящната нежност и мистичност на влюбената жена са неговото вдъхновение.

Децата – жертви на войната и емиграцията също са съществена част от творческите търсения на художника. Христомир Великов е автор и на илюстрациите в поетичните книги на Златина Великова "Следа върху камък", "Ще те повикам и от Нищото" и "Живея като чучулигите".

Носител е на наградата "Веста" на Читалище "Д.П.Сивков" гр.Нова Загора в категория "Изобразително изкуство" за 2016 година и наградата "Личност на годината – 2018" на Община Нова Загора в категория "Успял млад новозагорец".

Изложбата може да бъде посетена до края на месеца..


       

 ИЗЛОЖБИ  
 Галерия "МАЙ"