18.06.2019  Самостоятелната изложба
"Вдъхновения" на Христомир Великов


Източник: Галерия "Май".
Позоваването на източника е задължително
  .

Откриване: 18 юни, 18.00 часа, галерия "Май"    

На 18 юни от 18 ч в галерия "Май" се открива самостоятелната изложба на Христомир Великов, озаглавена с името "Вдъхновения". Христомир Великов е роден на 6 декември 1982 година в Нова Загора. Още когато е на четири години започва да учи рисуване в школа по изкуствата "Илия Аврамов" в родния си град. През 2001 г завършва Художествена гимназия "Академик Дечко Узунов" в Казанлък със специалност "Дизайн", а след това и Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий" със специалности Изобразително изкуство и Скулптура – магистърска степен.

Има 5 самостоятелни изложби в Нова Загора и Хасково и редица участия в групови изложби в Нова Загора, Казанлък, Пловдив, Горна Оряховица и Велико Търново. Участва във всички традиционни местни изложби "Майски салон" и "Есенен салон" от 1996 година до сега. През 2017 година печели конкурса "Път на младите" на Културен център "Бялата къща" в град Пловдив и има участие в три изложби в Стария град.

Работи в областта на живописта, скулптурата и интериорния дизайн. Негови картини са притежание на частни колекции в България и чужбина.

Рисува предимно акрилна живопис, обича и да експериментира. Рисува натюрморти, пейзажи, но особен афинитет има към женските образи. Опитва се да улови онази поезия и тайнственост, скрита в погледа на влюбено момиче. Изящната нежност и мистичност на влюбената жена са неговото вдъхновение.

Децата – жертви на войната и емиграцията също са съществена част от творческите търсения на художника. Христомир Великов е автор и на илюстрациите в поетичните книги на Златина Великова "Следа върху камък", "Ще те повикам и от Нищото" и "Живея като чучулигите".

Носител е на наградата "Веста" на Читалище "Д.П.Сивков" гр.Нова Загора в категория "Изобразително изкуство" за 2016 година и наградата "Личност на годината – 2018" на Община Нова Загора в категория "Успял млад новозагорец".

Изложбата може да бъде посетена до края на месеца..














Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  
 Галерия "МАЙ"   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени