Театрална постановка
"Арсеник и стари дантели"

от Джоузеф Кесълринг

Източник: Театър Българска Армия
Позоваването на източника е задължително.  

Режисьор: Борислав Чакринов
Сценография и костюми: Нина Пашова
Участват: Гергана Данданова, Радосвета Василева, Веселин Ранков, Асен Кобиларов, Тигран Торосян, Иван Налбантов, Елена Иванова, Милен Миланов, Мирослав Пашов, Александър Дойнов, Луизабел Николова, Симеон Дамянов, Йордан Алексиев и Калин Иванов
  

Сюжетът на комедията "Арсеник и стари дантели" ни среща с известния театрален критик и страстен противник на брака - Мортимър Брустър. Той не може да устои на чара на красивата Илейн, както и на досадата да я изпраща всяка вечер и й предлага брак. Но... до насладата на медения месец така и не се стига. Причината се оказва доста неочаквано откритие. В старата ракла, в дома на неговите лели – Аби и Марта, чиято богоугодна благотворителност е добре позната из целия град, Мортимър открива труп.

Обясненията на лелите му го докарват до пълно отчаяние. Оказва се, че това е 12-тата им жертва. С идеята да "облекчат живота им", Аби и Марта черпели самотни хора, които приютявали в техния пансион, с чаша от позабравеното Бъзово вино, но... придружено с лъжичка арсеник, половин лъжичка стрихнин и щипка цианит. Труповете закопавали в мазето, където в този момент Теди - брат на Мортимър "копаел поредния шлюз на Панамския канал". Фактът, че той смята себе си за президента Теди Рузвелт се допълва с появата на още по-безумния им трети брат - Джонатан, който има явни маниакални наклонности.

И когато към тези обстоятелства прибавим, че Брустър и годеницата му живеят в съседни къщи, разделени от едно... гробище, ще си представите докъде стига криминалната пародия, която вече 77 години не слиза от световните сцени.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени