31.05.2019  Рена Харманзова е тазгодишният носител на приза "Майчино сърце"

Източник: sliveninfo.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

  Рена Харманзова е носителят на приза "Майчино сърце" за 2019 година. На официална церемония тя получи сребърен медальон и грамота от областния управител и домакин Чавдар Божурски.

Сред официалните гости на събитието беше и заместник-кметът Пепа Чиликова, която поздрави всички приемни семейства, неправителствени организации и деца. "Да се грижиш за дете, лишено от родителски грижи е най-благородната и хуманна постъпка, която служи за пример и е достойна за уважение. Най-важното за едно дете е майчината милувка. За съжаление има деца, които са били лишени от нея и за това смятам, че да бъдеш приемен родител е благородно призвание. Нека обичта, която получавате, бъде вашата най-голяма награда", посочи в словото си Пепа Чиликова.

Носителката на отличието благодари на всички институции, ангажирани в осигуряването на приемната грижа в община Сливен и сподели, че да бъдеш приемен родител е отговорна професия, изпълнена с много предизвикателства. Тя добави още, че мотивацията на родителите е от съществено значение, за да могат децата да растат в сигурна и стабилна семейна среда. Рена Харманзова е приемен родител от 2013 година. Тя отглежда едно дете, на което е осигурила уютен дом и сигурна среда за живеене. След четири операции на детето, тя продължава да се грижи и работи ежечасно за неговото развитие.

Грамоти и подаръци получиха и останалите претендентки за отличието. За доброто настроение на всички допринесоха изпълненията на Любена Йорданова и на малките грации от Балетна школа "Петипа", с ръководител Петя Вънева.

Призът "Майчино сърце" е учреден от сдружение "За духовни и социални дейности", Демократичен съюз на жените и Фондация "Рози" - Сливен. Тя се връчва традиционно на приемни родители от 2009 година. Целта е да се популяризира и подкрепя приемната грижа, която е насочена към деца, лишени от семейна среда.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени