2.05.2019  Откриване на първия кръг от "Български дрифт шампионат"

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

Първият кръг от "Български дрифт шампионат" стартира в Сливен. Официалното откриване се състоя на площад "Хаджи Димитър". Кметът Стефан Радев привества участниците и пожела успех в състезанието, което ще се проведе на 4 и 5 май на писта "Бършен".

"Щастлив съм, че тук, в автомобилната столица на България откриваме националния дрифт шампионат. Използвам случая да благодаря специално на нашите партньори от автомобилен клуб "Скорпион", които за поредна година се наемат с такава мащабна организация на автомобилно състезание. Дрифтът е една атрактивна дисциплина, която има своите последователи у нас и по света", каза кметът.

Организатори на състезанието са АСК "Скорпион" и Община Сливен.

Още снимки на нашата страница във Facebook:

Още снимки от събитието на страницата на Инфо Туризъм Сливен във Facebook:     


4-5.05.2019  Националният дрифт шампионат стартира в Сливен

 
Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Писта "Бършен"

За поредна година град Сливен ще приюти най-добрите пилоти от "Български дрифт шампионат" . Дългоочакваното дрифт мероприятие ще се проведе на 4-5 май на писта "Бършен", давайки официален старт на сезона на най-бързо набиращата популярност мотор-спорт дисциплина у нас.Очакванията са за голям брой участници и публика от цялата страна и чужбина.

В Pro 1 категорията за сега са се заявили 11 от топ имена у нас, като сред тях са миналогодишните победители в надпреварата в клас Pro 2 и Pro 1 Стефан Младенов (BMW e36) и Павлин Пенев (BMW e30). Младата надежда в дрифта Кристалина Стефанова, също ще вземе участие в сливенския кръг със своя Nissan s13.Заедно и с 11-те заявени участника в Pro 2 категорията, "Дрифт Сливен 2019" ще приюти над 30 състезателя.

Организационния екип от АСК "Скорпион" , се е постарал трасето да е в добра кондиция и със стриктно подбрана нова конфигурация. ?

Атанас Чанев, член на организационния екип - "За поредна година ние от АСК "Скорпион" , с подкрепата на Община Сливен и нашите партньори, имаме щастието да организираме първия кръг от "Български дрифт шампионат" в Сливен. Както знаете, нашия град може да се счете за столица на автомобилните спортове, благодарение на множеството мотор спорт мероприятия организирани на територията му. С "Дрифт Сливен" , ние откриваме сезона и по традиция интереса от страна на публика и участници е голям. Работихме по подобряването на трасето, като решихме да променим и самата конфигурация за да запазим интригата между състезателите. Очакваме 1-вият кръг от "Български дрифт шампионат" (4-5 май) да се превърне в един истински празник."


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СПОРТНИ ПРОЯВИ