25.05.2019  Европа Директно Сливен участва с информационен щанд на регионалния
събор "Пролетни игри и обичаи - Цветница" - гр. Твърдица 
Източник: Европа Директно – Сливен
Позоваването на източника е задължително.Европа Директно" – Сливен посети град Твърдица по време на регионалния Фолклорен събор "Пролетни игри и обичаи – Цветница". Съборът е ежегоден и се провежда за 20-та поредна година. Организатори и домакини са Община Твърдица и Народно читалище "Св.св. Кирил и Методий 1914".

С това информационният център стартира ежегодната си информационната кампания: "Европейският съюз близо до вас", която има за цел да повишава информираността на жителите на Област Сливен относно европейските приоритети и правата им като европейски граждани.

В дните преди Европейските избори, които ще се проведат в периода 23-26 май 2019 г., кампанията ще премине под мотото "Твоят глас е важен за Европа" и има за цел да мотивира хората да отидат да гласуват за свои представители на Европейския парламент.

Информационната кампания включва мобилни щандове в различни населени места на област Сливен, на които посетителите получават полезна информация и материали за Европейския съюз и най-вече за правата и сигурността им като европейски граждани, права на потребителите и пътниците, образователни и занимателни материали за деца и младежи, полезна информация за възможности за обучение, работа и пътуване в ЕС, финансиране на бизнеса и земеделските стопани и др.

Снимки от събитието може да видите на Фейсбук страницата на центъра.

 

График на пътуващата кампания 2019:


04.2019 г. – гр. Твърдица – Регионален събор "Пролетни празници и обичаи – Цветница"
05.2019 г. – гр. Кермен – "Фолклорен събор"
06.2019 г. – с. Бяла – "Празник на билките Еньовден"
07.2019 г. – с. Гавраилово – "Златна праскова"
10.2019 г. – гр. Сливен – Димитровден – Празник на Сливен
11.2019 г. – гр. Котел – Празник на гр. Котел

Този път не е достатъчно да се надяваме на по-добро бъдеще – този път всички ние трябва да поемем отговорност, за да може то да се осъществи. Затова този път ние Ви молим не просто да гласувате, а да ни помогнете да убедим и други да го направят. Защото когато всички гласуваме, всички печелим.

Включете се в инициативата, регистрирайте се на сайтa:  #ТозиПътЩеГласувам


Съфинансирано от
Европейския съюз
Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ