4-5.05.2019  Националният дрифт шампионат стартира в Сливен

 
Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Писта "Бършен"

За поредна година град Сливен ще приюти най-добрите пилоти от "Български дрифт шампионат" . Дългоочакваното дрифт мероприятие ще се проведе на 4-5 май на писта "Бършен", давайки официален старт на сезона на най-бързо набиращата популярност мотор-спорт дисциплина у нас.Очакванията са за голям брой участници и публика от цялата страна и чужбина.

В Pro 1 категорията за сега са се заявили 11 от топ имена у нас, като сред тях са миналогодишните победители в надпреварата в клас Pro 2 и Pro 1 Стефан Младенов (BMW e36) и Павлин Пенев (BMW e30). Младата надежда в дрифта Кристалина Стефанова, също ще вземе участие в сливенския кръг със своя Nissan s13.Заедно и с 11-те заявени участника в Pro 2 категорията, "Дрифт Сливен 2019" ще приюти над 30 състезателя.

Организационния екип от АСК "Скорпион" , се е постарал трасето да е в добра кондиция и със стриктно подбрана нова конфигурация. ?

Атанас Чанев, член на организационния екип - "За поредна година ние от АСК "Скорпион" , с подкрепата на Община Сливен и нашите партньори, имаме щастието да организираме първия кръг от "Български дрифт шампионат" в Сливен. Както знаете, нашия град може да се счете за столица на автомобилните спортове, благодарение на множеството мотор спорт мероприятия организирани на територията му. С "Дрифт Сливен" , ние откриваме сезона и по традиция интереса от страна на публика и участници е голям. Работихме по подобряването на трасето, като решихме да променим и самата конфигурация за да запазим интригата между състезателите. Очакваме 1-вият кръг от "Български дрифт шампионат" (4-5 май) да се превърне в един истински празник."


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СПОРТНИ ПРОЯВИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени