Община Сливен Ви кани да посетите празничните прояви по повод Възкресение Христово

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.


Община Сливен и тази година е подготвила пъстра програма по повод Великденските празници.

Отбелязването започва на 17 април, сряда, със съвместен Великденски концерт на Ансамбъл за народни песни и танци "Сливен" и Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" – Бургас. Събитието е от 19.00 часа в зала "Сливен". Билети на касата на зала "Сливен".

На 20 април, събота, от 10.00 до 13.00 часа в Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков" ще се състои музейно-образователна работилница "Писани яйца". Входът е с предварително записване и билети.

В същия ден от 11.00 часа на Антична и средновековна крепост "Туида" ще се проведе Уъркшоп "Вариации в синьо" – част от програмата по проект "Вариации в синьо" на Националния музей на текстилната индустрия, финансиран от Национален фонд "Култура". Входът е свободен.

На 20 и 21 април в зала "Сливен" ще се проведе ХVI Национален фестивал за млади изпълнители на популярна музика "Цветен камертон".

На 23 април, вторник, от 19.00 часа в зала "Сливен" Симфоничен оркестър – Сливен ще изнесе Великденски концерт. Участват Мария Славова – орган; Хор "Добруджански звуци"; Солисти: Атанас Атанасов – тенор; Радослав Радев – баритон; Паско Ташев – бас; Диригент на хора: Елвира Пастърмаджиева; Диригент: Димитър Караминков. Билети на касата на зала "Сливен" и касата на Военния клуб.

В четвъртък, на 25 април, от 12.00 часа на пл. "Цар Освободител" ще се боядисват яйца. В проявата ще участват представители на Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков", Национален музей на текстилната индустрия, Късноантична и средновековна крепост "Туида", Национална художествена гимназия "Димитър Добрович".

На 27 април, събота, от 24.00 часа в катедралния храм "Св. Димитър" ще се проведе Великденска света литургия.

В неделя, 28 април, от 11.30 часа на пл. "Цар Освободител" ще се проведе Великденско веселие с участието на детски и младежки фолклорни колективи и Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.