28.04.2019  #Европейски избори 2019: "Този път ще гласувам ЗА…"
студенски дискусии и ученически симулации на Европейски избори в Сливен


Източник: Европа Директно – Сливен
Позоваването на източника е задължително.
  

Два месеца преди Европейските избори информационен център Европа Директно Сливен продължава с кампанията за насърчаване на активно гражданско поведение у жителите на Сливен и населените места в областта, в която разяснява ролята на европейските институции и защо е важно всеки от нас да отиде да гласува на изборите на 26 май 2019 г. за Европейски парламент. На 27 март дискутирахме със студенти от филиала в Сливен на Медицински университет-Варна и средношколци от Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм "Акад.Н.Неделчев", защо е важно всеки от нас - гражданите на ЕС да отидем да гласуваме на 26 май за членове на Европейския парламент.

"Този път ще гласувам ЗА...: "развитието на младите хора"; "еднакви условия на труд в целия ЕС и в частност за медицинските работници"; "за по-добра градска среда" и "за Зелена Европа"... това са част от посланията, които участниците написаха в своите анкети.

В 11-Б клас на гимназията по хотелиерство и туризъм избрахме кандидати за "евродепутати" и "избирателна комисия", а също насрочихме дата за симулативните "избори": 10 април. Достойните кандидати представиха пред съучениците си какво биха променили в нашето ежедневие, ако бяха евродепутати. Чакат ни оспорвани избори ?.

През април предстоят още срещи и дискусии, както и симулации със средношколците от няколко сливенски училища, които ще гласуват за първи път през живота си. Очаквайте още информация.

Този път не е достатъчно да се надяваме на по-добро бъдеще – този път всички ние трябва да поемем отговорност, за да може то да се осъществи. Затова този път ние Ви молим не просто да гласувате, а да ни помогнете да убедим и други да го направят. Защото когато всички гласуваме, всички печелим. Включете се в инициативата, регистрирайте се на сайта #ТозиПътЩеГласувам: https://www.thistimeimvoting.bg

Съфинансирано от
Европейския съюз
  
За повече информация:
е-мейл: europedirectsliven@gmail.com
телефони: 044 411 832 или 0882 73 01 88
Европа Директно – Сливен



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени