Театрална постановка
"Женско царство"


Източник:  театър "Класика"
Позоваването на източника е задължително.  

Зала "Зора"  

След период на огромни успехи по национални и международни форуми с драмите "Последното лято на Индже", "Самодивска любов", "Има един народ", "Отвъд мечтаното" и "Пътеки на вярата", "Класика" ще представи 28-та си постановка - комедията "Женско царство", и ще изпрати на 29 март т.г. 12 театрали, които поемат към Алма Матер.

С новия спектакъл, вдъхновен от творческия свят на Ст.Л.Костов, "класиците" ще зарадват своите почитатели, приятели и гости.

"Женско царство" е синтез от динамична забавна актьорска игра, музика, цвят от драматични и комични ситуации, много хумор, песни и фолклорни танци. Най-играната българска комедия ще е по- различна, пречупена през гледната точка на "Класика", но и защото повечето от актьорите се качват за последен път на сцена, за да отдадат сърцата си на публиката.

 
В спектакъла могъщи стихии мерят сила - любовта и омраза, женското и мъжкото начало в света. Злоупотребата с властта, дадена на жените, ражда своеволия и насажда страх и подчинение у мъжете. Но дори Бог възроптава срещу проявеното от тях безумие и пренарежда света по своите закони. Проблемите, които спектакълът поставя са универсални- за доброто и злото, за красивото и грозното, за старите и младите и т.н.

Премиерният спектакъл е дело на режисьора Соня Келеведжиева. Сценография и хореография- MB&ДИЯ, дизайн на афиши и програми- Тодор Василев, музикално оформление- Венцислав Захариев, осветление- Стефан Стайков.

Сцената в читалище "Зора" ще бъде и своеобразна премиера на книгата на Соня Келеведжиева "Пътеки на вярата", събрала най- добрите й драми, изиграни от трупата на випуск 2018/2019.

Пожелаваме на "Класика" да покори за пореден път публиката си, а и журиращите на предстоящите театрални форуми!

На абитуриентите- на добър път!
Успех на книгата на Соня Келеведжиева към сърцата на читатели, режисьори и актьори.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени