3.03.2019  55-тa Лекоатлетическата щафета "Освободител"

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

За 55-ти път в Сливен днес се проведе Лекоатлетическата щафета "Освободител", посветена на Националния празник на България – 3 март. Стартът беше даден пред сградата на Народно читалище "Зора – 1860". Първият пост беше с дължината на 140-метровият български трибагреник, който тази година е монтиран по бул. "Цар Освободител". В надпреварата се включиха 19 училищни отбора. Те бяха разпределени в три възрастови групи - 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас.

Трасето от 1200 м беше разделено на 8 състезателни поста и пробягано от отбори, състоящи се от 4 момичета и 4 момчета. Те преминаха по бул. "Цар Освободител", надясно по бул."Цар Симеон", по ул. "Генерал Скобелев" в посока полицията, с включване по ул."Великокняжевска". Финалът беше на площад "Хаджи Димитър".

В първа възрастова група победиха лекоатлетите от ОУ "Д-р Иван Селимински". Второ място завоюваха учениците от ОУ "Хаджи Димитър", с. Селиминово, а на трето се класираха ОУ "Елисавета Багряна".

Във възрастова група 8-10 клас първото място завоюваха учениците от ППМГ "Добри Чинтулов". На второ се класираха лекоатлетите от ПГПЗЕ "З. Стоянов", а на трето – от ПГИ "Проф.д-р Димитър Табаков".

В трета възрастова група победители са ППМГ "Добри Чинтулов", втори са от ПГИ "Проф.д-р Димитър Табаков", третото място остана за учениците от ПХГ "Дамян Дамянов".

Победителите бяха наградени от кмета на община Сливен Стефан Радев, който ги поздрави за участието и доброто им представяне.

"Помня тази щафета от ученическите си години, когато участвах в нея. През годините тя се е превърнала в традиция за нашия град. Радвам се, че и до днес интересът към нея е все така голям. Надявам се и Вие, и следващите поколения да продължите тази традиция", заяви по време на награждаването кметът Радев.

За победителите на първо, второ и трето място бяха осигурени купи, медали и спортни якета. Всеки един участник в надпреварата получи индивидуални награди, а всеки отбор получи възпоменателен медал с логото на щафетата. Наградите бяха осигурени от Община Сливен.

Организатори са Община Сливен, Детски комплекс – Сливен и АСК по лека атлетика в Сливен.Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СПОРТНИ ПРОЯВИ