7.03.2019  Изложба живопис на Бурхан Капсъзов

Източник: Галерия "Йордан Кювлиев"
Позоваването на източника е задължително.
  

Откриване: 7.03.2019 г., 17.30 часа, Галерия "Йордан Кювлиев"  

Изложба живопис на Бурхан Капсъзов се отквива на 7 март от 17.30 часа в галерия "Йордан Кювлиев".

За "горчиво-сладката тръпка, от която за художника няма спасение", говори на откриването на изложбата художника Красимир Карабаджаков. Той каза, че картините на Бурхан Капсъзов са селектирани така, че маркират търсенията му през годините, а той е един автор забележим, оставил следа в общественото пространство.

Представените в изложбата в галерия "Йордан Кювлиев" портрети – на мъж, дете и автопортрет на художника не могат да останат незабелязани. Те действат на сетивата ударно, със заразителната сила на закодирания в тях характер, емоционално състояние и психологически рисунък. 

Майсторството в иконописта на Бурхан Капсъзов е отдавна известно.  Не е тайна, че иконите в сливенската църква "Св. Богородица" са изографисани от него. Изящество и вещина в иконописната техника излъчват шестте прекрасни икони в изложбата – на Св. Йоан Владимир, Св. Йоан Предтеча, Св. Георги,  и Св.св. Кирил и Методий, Богородица с Младенеца и Христос Вседържател.

Много колоритни са и градските пейзажи на Капсъзов. В тях новият град грее в светлина, а старият излъчва магията на сенките от миналото и пламъка на огнището в животворящата памет на един хипотетичен град.









Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  
 Галерия "ЙОРДАН КЮВЛИЕВ"   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени