.  Представяне на филма "Паметникът"

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

28.02, в сутерена на "Узунова къща"

Този четвъртък, 28.02, в сутерена на "Узунова къща" ще бъде прожектиран документалният филм "Паметникът", посветен на един от символите на град Сливен – паметника на Хаджи Димитър. Филмът, създаден от Петър Сяров (идея и сценарий) и Костас Анастасиу (оператор), ще бъде представен от самите автори. Тази специална прожекция Художествена галерия "Димитър Добрович" – Сливен организира по повод предстоящия 3-ти март. През следващата седмица (от вторник до събота) на всеки кръгъл час филмът ще бъде прожектиран в "Узунова къща". Начало на събитието: 17:00 часа.

Лаконичното заглавие, когато става дума за Сливен, едва ли би предизвикало въпрос и объркване. Ясно е, че става дума за един от символите на града – "Паметникът на Хаджи Димитър и Сливенските възрожденци", издигнат на централния площад преди повече от осем десетилетия. Във филма се разказва как се е случило това, защото от идеята до реализацията за увековечаване паметта на сливенци – герои от национално-освободителната борба и просветни дейци от Възраждането, са минали повече от четиридесет години. Историята според авторите е поучителна в много отношения.

Защото има паметници, които разделят, има паметници, които обединяват. Има паметници, какъвто е нашият случай, които стават наистина място за поклон, за памет и прослава.

Вход свободен.

Филмът е финансиран от Общински фонд "Култура".
Идея и сценарий - Петър Сяров
Оператор и монтаж - Костас Анастасиу
Диктор - Славея Петрова
Изпълнение на флейта - Анастасия Топалова.
  


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени