13.01.2019  51 участници от цялата страна участват в конкурси, посветени
на 84-годишнината от рождението на Дамян Дамянов


Източник: Радио Фокус
Позоваването на източника е задължително.
  

511 участници от цялата страна участват в различни конкурси, посветени на 84-годишнината от рождението на Дамян Дамянов.

Това съобщи пред Радио "Фокус" – Сливен Диана Костадинова, заместник-директор на хуманитарната гимназия "Дамян Дамянов" – Сливен.

Училището е организатор на конкурсите. Резултатите ще бъдат обявени на 18 януари – рожденият ден на сливенския поет и патронен празник на училището. В литературния конкурс за ученици на тема:"Във този век на самота и ужас един добър, един човешки глас е толкова очакван, толкоз нужен!" /от стихосбирката "Гимназия Родина" – 1967 г./ са се включили 22 ученици.

В литературния конкурс за учители на тема: "Какво ти липсва, за да си честит? Що искаш още, лакомнико смъртен? Тъй малко ти е нужно: да си сит, отвънка – залък хляб, мечта – отвътре! (от стихосбирката "Стигат ми солта и хляба" – 1980 г.) участват 7 преподаватели. Седемнайсет са участниците, изработили електронен постер, а четирима са направили видеоклип по стихотворенията на Дамян Дамянов: "Здравей, любов", "Среднощна лирика", "Шах със себе си".

На 18 януари ще се състои и рецитаторски конкурс под мотото "Магията на Дамяновото слово".

В гимназията се обучават 138 ученици от осми до дванайсти клас в шест паралелки, които са с хуманитарен профил, обществени науки и интензивно обучение по Английски език.

През тази година се навършват двайсет години от именуването на училището на родения в Сливен Дамян Дамянов.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени