25.12.2018  Коледно веселие се състоя на Рождество Христово

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

Коледно веселие събра днес жители и гости на града на пл. "Цар Освободител", пред сградата на Общината. То беше открито от кмета на община Сливен Стефан Радев, който пожела на присъстващите здраве, късмет и светли празници. "Нека да споделим красотата и обичта на тези светли дни със семействата си, приятелите и най-близките ни хора. Честито Рождество Христово!".

В празника участваха децата на Младежки танцов ансамбъл "Браво" при НЧ "Хаджи Димитър – 1937" и Детски фолклорен ансамбъл "Българче" при ОУ "Христо Ботев" и НЧ "Хаджи Димитър – 1937", с ръководител Станка Иванова, Иван Добрев и Десислава Стойкова. В празничното хоро и тази година се включиха граждани.

Сред присъстващите бяха още председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, заместник – кметовете Румен Иванов и Пепа Чиликова, секретарят на Общината Валя Радева и представители на различни институции и организации в града.

Коледно-новогодишната програма на Община Сливен продължава с поредното издание на фолклорния събор "Зимни празници в Мечкарево", което ще се проведе утре, 26 декември. Специален гост на общоградското веселие на 31 декември "Заедно в Новогодишната нощ" ще бъде певицата Славка Калчева. То ще започне в 23.30 часа на пл. "Цар Освободител". В него ще се включат и Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

Василиева света литургия ще бъде отслужена на 1 януари, 2019 г. в Катедрален храм "Св. Димитър".



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени