Благотворителния концерт "Да спасим паметника на Шести артилерийски полк"

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

Благотворителен концерт, организиран от Инициативния комитет за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк се проведе на 23 ноември.

На сцената в зала "Сливен" богата и разнообразна програма представиха малчуганите от Детска градина "Вержин и Хаик Папазян", Клуб по спортни танци "Сливен", с треньор Цанка Иванова и Балет "Адажио", с ръководител Наталия Хаджикостова при НЧ "ЗОРА – 1860", Клуб за поп и рок изпълнители "Ритъм" при Военен клуб - Сливен, с музикален педагог Елена Пеева, Спортен клуб по акробатика "Стефан Данчев", с треньор Виолета Бинева, Балет "Барби" при Военен клуб – Сливен, с художествен ръководител Силвия Терзиева, Детски фолклорен ансамбъл "Българче" и Младежки танцов ансамбъл "Браво" при Основно училище "Христо Ботев" и Народно читалище "Хаджи Димитър", с художествени ръководители Станка Иванова, Иван Добрев и Десислава Стойкова.

За възстановяването на паметника до момента са събрани над 15 хил. лв. и строителни материали на стойност 2 хил. лв.

Благотворителната проява се осъществи с подкрепата на Община Сливен и Обществен дарителски фонд - Сливен. На нея присъстваха председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник-областният управител Димитринка Петкова, заместник-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, членове на Инициативния комитет за възстановяване на паметника, представители на различни институции и граждани.

Паметникът на славния Шести артилерийски полк е открит на 23 ноември 1924 г. Той е изграден от паричните дарения на 232-ма, завърнали се от бойното поле войници. По повод 94 години от откриването му, вчера бе организиран Ден на отворените врати за посещение.

Благотворителните инициативи за възстановяване на монумента продължават.

Сметката за набиране на средства е:
Общинска банка АД – Сливен BG03SOMB91308428713744 BIC SOMBBSF
Код за вид плащане - 44 51 00.Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  ИнфоТуризъм Сливен,  Всички права запазени