7.12.2018  С шоу на лед и Тита откриваме зимната пързалка в Сливен

Източник: Дарик радио
Позоваването на източника е задължително.
  

Ледената пързалка ще заработи в Сливен от 7 декември. Предвижда се интересно и атрактивно откриване на съоръжението, с шоу на лед и изпълнители. Тя ще се ползва от сливналии и гостите на града около три месеца. Това обяви за Дарик радио зам.- кметът Чепа Чиликова и поясни, че откриването ще се случи в деня на запалването на Коледната елха. Гостуващ изпълнител на тържеството ще бъде Тита.

Пързалката в момента се гради пред източната част на сградата на общината, до фонтаните. Ще бъде с размери 12.5 м на 20 метра.

Обсъждани са няколко варианта, според изискванията за нивелация на терена, като за по-лесно поддържане е избран този вариант. От важно значение са и източниците на електроенергия и вода, като разходите се поемат от общината.

"За първи път е такова съоръжение в Сливен, затова ще опитаме с по-малък размер за пързалката. От значение е и времето. В разговорите с фирмата изпълнител стана ясно, че най-притеснително за ледената пързалка е вятъра, който най-много нарушава повърхността и заледяването", поясни още Чиликова.

Работното време на ледената пързалка най- вероятно ще бъде от 10.00 до 21.00 часа. Ще имат възможност да се пързалят, както децата, така и възрастните. Кънките ще се отдават под наем, което е по-добре относно сигурността. Те ще се наемат за около час и половина, а инструктори ще следят за безопасността по зимното съоръжение. На определен период от време ще се извършва санитарно почистване.





Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени