12.18.2018  Празничен концерт на Jazz квартета на Ари Роланд

18.00 часа, Драматичен театър "Стефан Киров"  

В програмата вариации от великите майстори на джаза Луис Армстронг, Дюк Елингтън, Чарли Паркър и др.

Ари Роланд е пълнокръвен джаз професионалист, свири на двоен бас. Заедно с неговия квартет ще се насладите на уличния език на нюйоркския джаз.

Членовете на квартета са Ари Роланд - контрабас, Крис Байърс - тенор саксофон, Заид Насър – алто съксофон и Кийт Бала - барабани.

Ари Роланд израства в Ню Йорк и на 16 години вече е професионален джаз музикант. Учи в музикалното училище "Джулиърд", свири с прочути музиканти, между които Бети Картър, Уинтън Марсалис, Хари Коник-син и други. През последните две години изнася концерти в над 20 страни в целия свят, по програмата "Посланици на джаза", спонсорирана от Държавния департамент на САЩ.

Крис Байърс свири на саксофон от 14-годишен и е работил с оркестъра на Глен Милър, Биг бенда на наградите "Грами" и джаз оркестъра на Центъра за сценични изкуства "Линкълн" в Ню Йорк.

Заид Насър е роден и израснал в Ню Йорк и е син на джаз и блуз и отрано се е учил да свири от легендарно джазмени. Едва 19-годишен той отива в Мемфис, родното място на блуса, където свири две години с Калвин Нюбърн. Неговите CD-та са често включвани в различни музикални класации . Той свири редовно в Ню Йорк, както и в Европа, Близкия изток и Азия по линия на Държавния департамент на САЩ.

Кийт Бала е учил при майстора барабанист Кени Уошингтън. Занимава се професионално с джаз от 17-годишна възраст. Изнася концерти в САЩ, Европа и Азия и e издал дебютния си албум преди две години.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени