16.11.2018  Премиера на стихосбирката на поетесата Мирела Иванова
"Седем. Стихотворения (с) биографии"


Източник: sliveninfo.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

17.00 часа, РБ "Сава Доброплодни"  

След години на успешни експерименти и ярки пътувания в различни жанрове, драматургът в Народния театър, писател и поетеса Мирела Иванова се завръща в поезията с книгата си "Седем. Стихотворения с биографии".

Книгата е на пазара благодарение на издателска къща "Хермес".

 
Последователна в пътя си, който започва още от списание "Родна реч" през 1977 г., авторка на разпознаваеми поетични книги като "Каменни криле", "Самотна игра", "Памет за подробности", "Разглобяване на играчките", "Еклектики" и "Любовите ни", Мирела Иванова продължава да ни стъписва с трагическата си страст и неистовост да отстоява високото пространство на Словото и едновременно да го превръща в игра, да сдвоява силата и уязвимостта в единен и озарен, автентичен и разтърсващ свят.

"Седем. Стихотворения с биографии" е безупречно обмислена и изградена поетична книга - от многоказващата символика на библейското число в заглавието до епиграфите на Пейо Яворов и Николай Лилиев, под чиито трепетни арки преминават и се подреждат стихотворенията и седемте кратки поеми с дълги заглавия. Книга, която ни възвръща усещането за свобода, смайва ни с дълбините на лаконизма, поглъща ни със словесните си въртопи и ни преобразява в храбри деца на въображението, в мислещи тръстики, в милостиви стоици.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени