14.10.2018  Официално откриха обновения вход на Градската градина в Сливен

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Официално откриха обновения вход на Градската градина в Сливен Многоцветна плоча, изписана с части от патриотични стихове днес официално посрещна посетителите на Градския парк в Сливен. Тя е дело на младите художници от Национална художествена гимназия "Димитър Добрович". По време на откриването заместник – кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова поздрави организаторите и участниците в проекта. Тя използва случая да изрази радостта си от преобразяването и вдъхването на живот на едно от любимите на всички места в града, в цветно младежко пространство на открито.

Талантливите младежи от група "Монолог" при Профилираната хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов" забавляваха публиката с разнообразната си музикална програма. На събитието присъстваха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, секретарят на Общината Валя Радева, ръководството и учителският колектив на гимназията, ученици и граждани. Сливен участва в проекта "_The Spot" по инициатива на учители и ученици от Национална художествена гимназия "Димитър Добрович".

Предложения за визията на плочата и облагородяването на пространството около нея се събираха през лятото от жителите на града под Сините камъни, които представяха конкретни мнения и идеи. Идеята се осъществява за първи път в България. Проектът се ръководи от сдружение "BG Бъди активен", с финансовата подкрепа на Coca Cola Fondation.




Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени