3.10.201  Представяне на книгата "Перо от черен котарак" на Лилия Христова

Източник: Библиотека "Зора"
Позоваването на източника е задължително.
  

17.30 часа, Библиотека "Зора"

На 3 октомври /сряда/ от 17.30 часа в Библиотека "Зора" гостува Лилия Христова. За пръв път пред сливенска публика ще ще бъде представен дебютният й сборник с разкази "Перо от черен котарак". В него Лилия Христова изследва какво се случва с романтиката на любовта в нашето неромантично време. Нейните герои и героини са готови да платят цената, за да останат от светлата страна на света, макар и често да не подозират колко голяма е тази цена. Една книга, в която ранимостта не е недостатък, а мост към човешкото в човека. Редактор на сборника е Деян Енев, а авторката ще бъде представена от Айше Рубева – поетеса и преводач.

Лилия Христова работи като учител и живее в Бургас. Автор е на стихосбирките " Ориса ме Алиса", "Градина под прозореца", "Слънчев вятър", и "Родена в понеделник" в съавторство с Живка Митова, както и на сборник с разкази – "Перо от черен котарак".

Нейни стихове са публикувани в сп. "Съвременник", "Страница", "Море", "Знаци", "Кула", "Литературен вестник", вестник "Марица", "Литературен глас", "Компас", алманах "Бургас", "Златоструй" , "Огоста" и много други книжни и електронни издания – Диаскоп комикс, Ману Проприа, Литернет, както и в антологиите "Поети, влюбени в морето" и "Поезия с дъх на Черно море" ( на арабски).

Носител е на литературната награда за поезия на община Бургас за 2016 г. – плакет "Христо Фотев", втора и голямата награда "Николай Искъров" на община Свищов, втора награда в "Розата и Любовта" – Карлово, първа награда в национален поетичен конкурс Несебър, две втори награди в Яворови дни – Поморие.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени