18.09.2018  Отвори врати галерия "НОВА"

Източник: НХГ "Димитър Добрович"
Позоваването на източника е задължително.
  

От днес Сливен има още една художествена галерия – галерия "НОВА", изградена по проект на Националната художествена гимназия "Димитър Добрович". В нея са изложени най-добрите произведения на питомци на художественото училище от областта на рекламната графика, иконописта, художествената тъкан, събирани в продължение на 37 години.

Министърът на културата Боил Банов откри галерията, наред с кмета Стефан Радев и директора на училището Александър Дойчинов, в присъствието на още общински и областни ръководители, преподаватели и ученици, родители и почитатели на изкуството. Водосвет отслужи протосингелът на Сливенската митрополия ставрофорен иконом Евгений Янакиев.


18.09.2018  Официално откриване на галерия "НОВА"

Източник: НХГ "Димитър Добрович"
Позоваването на източника е задължително.
  

Откриване: 17.30  часа, Галерия "НОВА" , сграда на НХГ "Димитър Добрович"
  

Станала съществена част от комплекса на Национална художествена гимназия "Димитър Добрович", галерията показва фрагменти от музейната сбирка, формирана през тридесет и седем годишната и история.

Принципал на гимназията е Министерство на културата и затова министър Боил Банов и директорът на дирекция "Сценични изкуства и художествено образование" Елиянка Михайлова ще споделят празника.

През годината галерия "НОВА" имаше своите предпремиерни изяви: изложбите по повод 70 години специалност "Стенопис" в НХА и 70 години специалност "Плакат и визуална комуникация" в НХА, както и домакинство на част от културните събития на V Международен фестивал на изкуствата "Магията на вятъра".

Галерия "НОВА" е резултат от колективните усилия за самостоятелно финансиране на екипа на училището и активното му сътрудничество с неправителствени организации и частни спомоществователи.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  
 Галерия "НОВА"   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени