Спектакъл на ДКТ "Цъфнали очи"

Източник: Държавен куклен театър - Сливен
Позоваването на източника е задължително.  
  
На 17 септември, от 19 часа в Културно средище Eotvos 10, Budapest, Унгария се състоя премиерата на спектакъла "Цъфнали очи" по романа на Радостина Ангелова "Виенски апартамент".

В спектакъла участват актрисите от Куклен театър – Сливен:
Мария Джойкева Никол Николова, Никол Султанова, Цветелина Николова,  провокирани от режисьорския екип Ищван Наги и Габриела Хаджикостова, съпровождани от виолата на Атила Шимон  .

Синтетичният спектакъл се ражда в резултат на съвместна работа между Малко театро - Будапеща, Унгария и Държавен куклен театър – Сливен . Четири български актриси участват в спектакъла, а нишката на действието дърпа преведения на унгарски български роман. Млади, красиви, талантливи. И жени. Това е "женската линия". Разказва се за жени, за ум и поука на мъжете и на жените. Музика, танц, зрелище и текст, с които навлизаме в дълбокото. Актрисите играят на български, но дори и за унгарския зрител главната опора не са надписите. "Очи, уши, мобилизация на всички сетива"

Сливенската публика ще може да види спектакъла "Цъфнали очи" на 15 ноември, когато ще се състои премиерата му на сцената на Куклен театър - Сливен.

Спектакълът се осъществява с подкрепата на Министерството на човешките ресурси на Унгария!


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПОСТАНОВКИ НА КУКЛЕНИЯ ТЕАТЪР   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени