3.08.2018  Изложба живопис Хаджийска премяна"

Източник: Фондация за развитие на регион Сливен
Позоваването на източника е задължително.
  

17.00 часа, Художествената галерия "Христо Тодоров", с. Жеравна  

На 3 август 2018 г. в 17:00 ч. Дора Куршумова нагиздена с божигробска престилка и моминска жеравненска премяна откри самостоятелна изложба "Хаджийска премяна" в Художествена галерия "Христо Тодоров" – Жеравна.

Художничката посрещна гостите си както подобава с блага сливенска ракия. Експозицията включва 16 живописни платна, представящи хаджийската премяна, като акцент е поставен върху божигробските престилки, булата за огнища и др. На една от картините е изобразена известната котленска майсторка Уста Кера, която правела була за кандила. На откриването на изложбата Дора Куршумова разказа за интереса си към хаджийската премяна.

Местния уредник на галерията в Жеравна Веселин Няголов поздрави Дора Куршумова за нейния нестихващ порив и желание да поддържа българските традиции и история чрез изкуството с нейните картини и книги.

В скоро време предстои издаването и на книга по темата на изложбата. На откриването на изложбата присъстваха граждани и гости на Жеравна, както и приятели на художничката.Изложбата ще остане в Художествена галерия "Христо Тодоров" до края на септември.

 


     




Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени