3.07.2018  Денис Сираков – шампион по математика на България и Сливен

Източник: sliveninfo.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

Денис Сираков стана шампион на приключилия Турнир на шампионите по математика в Тайланд (International Junior Math Olympiad) и гордо развя флага на община Сливен в Банкок.

Ученици от 18 страни спориха за отличията на състезание проведено на 28 юли. Участниците в състезанието трябваше да решават 30 математически задачи за 90 минути. Денис беше поканен да представя България след като завоюва златен медал на квалификацията, проведена през април 2018 година в Стара Загора.

Единственият представител на Сливен и цяла България от 4 клас завоюва златно отличие при ожесточената азиатска конкуренция.

За по-малко от 2 месеца Денис Сираков спечели златен медал и стана Супер звезда на състезанието "Математически звезди 2018г." и бронзов медал в генералното класиране на България, организирано от "Академия 21 век" в гр. Пловдив. В края на месец юни завоюва и медал на финала на международното състезание "Математика без граници" гр. Несебър. Участието на Денис Сираков в този престижен Турнир на шампионите по математика се осъществи с подкрепата на Общински съвет Сливен.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени