21.05.2018  Младежки лагер "Здравей здраве" на крепостта "Туида"

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

С ритуал за издигане на българското знаме, днес беше открит младежки лагер "Здравей здраве" на крепостта "Туида".

Той се провежда за втора поредна година и в него ще участват над 600 ученици от различни сливенски училища. Те бяха разпределени в отбори, носещи имената на български реки.

От 25 до 29 юни лагерниците ще имат възможност да участват във викторина "Аз обичам България", уроци по фолклор, обучение в народни танци, "Сръчността на българката" – връщане към традициите. В дейностите са предвидени още текстилно печатане и плъстене, грънчарство, приложно изкуство в "Арт ателие", представяне на професията на пожарникаря, атракция с кон, планинско ориентиране, първи стъпки в алпинизма, обучение в първа долекарска помощ, състезания и симулативна игра "Трафик на хора". Участниците ще се запознаят с историята на крепост "Туида", ще се учат да стрелят с лък и др. игри.

По време на откриването заместник - кметът Стоян Марков поздрави участниците и организаторите на лагера. "Във време, в което бележим все по-голямо развитие на технологиите и виртуалният свят все повече ни завладява, трябва да обръщаме по-голямо внимание на нашите традиции, фолклор, да познаваме историята си. Надявам се инициативи като тази да се превърнат в традиция и да имат много последователи", каза в словото си заместник - кметът.

Сред гостите бяха още представители на Общински съвет по наркотични вещества – Сливен, представители на Българския червен кръст, както и от Превантивно - информационен център – Сливен, учители и ръководители.

Младежкият лагер е част от програма за превенция употребата на наркотици на местно ниво - "Без наркотици – здрави и успешни".

В дните на лагера ще бъде отбелязан 26 юни - Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик с наркотици.

Организатори са Общински съвет по наркотични вещества – Сливен и Превантивно - информационен център – Сливен.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени