25.06.2018  "България през погледа на една бесарабска българка!"

 
Източник: Обществен съвет за сътрудничествo с Бесарабско-Таврийската диаспора
Позоваването на източника е задължително.
  

Откриване: 17.30 часа, Фоайето на зала "Май"  

Втората самостоятелна изложба на художничката Алла Балан "България през погледа на една бесарабска българка" беше открита снощи. Акварелите са подредени във фоайето на зала "Май". Алла Балан е от Болград, Украйна. Завършила е известната Болградска гимназия "Георги Сава Раковски", а по-късно и Измаилския държавен хуманитарен университет. Първата й изложба в град Сливен е била реализирана през 2014 година.

"Тези картини са израз на творческите Ви усилия и Вашата любов към България и града ни. Смятам, че всеки художник оставя част от себе си в творбите си, част от възгледите си, своята емоция. Пожелавам Ви много успехи и изяви, а почитателите на картините Ви да се множат", заяви по време на откриването заместник – кметът Стоян Марков.

 
На събитието присъстваха още заместник – областният управител Димитринка Петкова, Соня Келеведжиева, художници, граждани и ученици.

Организатори на изложбата са Община Сливен, Дружество на художниците – Сливен, Общественият съвет за сътрудничество с бесарабско- таврийската диаспора с център Сливен, както и от българи от Болград.  



 
 
 

 
 
 

 
 




Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  
 Галерия "МАЙ"   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени