22.06.2018  Регионална младежка среща-дебат "Аз избирам "за" Европа"

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

В зала "Май" се състоя регионална младежка среща - дебат "Аз избирам "За" Европа". Тя беше открита от кмета Стефан Радев.

Форумът беше посветен на предстоящите избори за Европейски парламент и насочен към млади хора на възраст 17-18 години, които ще гласуват за първи път през следващата година.

В него участваха гимназисти от Сливен, Велико Търново, Шумен, Разград и Търговище.

"Това, което България постигна през годините, в които е член на Европейския съюз е много сериозно. Колкото повече информация се предоставя за европейските институции и за това, как те функционират, толкова повече ще разбираме какви са механизмите, които пряко влияят върху нашия живот. Надявам се след днешната среща да си тръгнете още по-запалени за европейската идея", каза кметът по време на откриването.

"България направи едно успешно председателство на Съвета на Европейския съюз. Темата за Западните балкани не само беше повдигната, но беше извършен и пробив, за да се решат много от проблемите, които спираха този регион да върви напред. За младите хора е важно да бъдат ориентирани, да следват целите си и да ги постигат", заяви евродепутатът Владимир Уручев, който също взе участие в срещата.

По време на дебата бяха дискутирани различни теми сред, които проблемът с миграцията в Европа и българското европредседателство. Участниците имаха възможност да поставят своите виждания и мнения по различни въпроси.

Сред официалните гости бяха още заместник - областният управител Димитринка Петкова и заместник – кметът Стоян Марков.

След срещата гостите разгледаха Старият бряст, Паметника на Хаджи Димитър и посетиха Регионалния исторически музей и къща - музей "Хаджи Димитър". Организатори са Европейските информационни центрове "Европа Директно" – Велико Търново, Сливен и Шумен, със съдействието на Община Сливен.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени