1.06.2018  Атлетите на Харманли и Варна с титли в Ученическите игри,
Сливен с пет медала


Източник: sliven-sport
Позоваването на източника е задължително.

Представителите на Харманли при девойките и на Варна при юношите спечелиха титлите в отборното класиране на 34-тите финални състезания по лека атлетика от Ученически игри’18 за 8-10 клас.

Проявата за пореден път се проведе на ст. "Хаджи Димитър" в Сливен. Участваха победителите във всяка една от четирите зони на България.

Отборите на ПМГ "Добри Чинтулов" при девойките и на ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" при юношите представиха домакините в тази проява. След като при момичетата тимът беше шампион преди година и участва на Световно първенство, в това издание без най-добрите си състезателки, зае 9-та позиция.

Юношите са 5-ти. По дисциплини съставите от Сливен спечелиха една титла, два сребърен медала и две бронзови отличия. 


Отличените са:

Джесика Рачева – сребро на 100 метра и бронз на 200 метра,
Ивайло Господинов – златен медал на скок дължина,
Яни Стоянов – сребро на скок дължина
Михаил Петров – бронз на гюле

Близо 180 състезатели от 20 отбора премериха сили в дисциплините 100 метра, скок дължина, скок височина, тласкане на гюле, 200м, 400м , 800 и щафети 4х100 метра. Всички отбори получиха купи, а класиралите до трето място медали за всеки един от тима и купа за учебното заведение, което представя.

В индивидуалното класиране първите трима от всяка дисциплина се изкачиха на почетната стълбица, за да се зарадват на медали и грамоти. Проявата се организира от Българска асоциация спорт за учащи (БАСУ) и се проведе с помощта на ОК "Спорт в училище’06"-Сливен и АСК Лека атлетика – Сливен.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СПОРТНИ ПРОЯВИ