9.06.2018  Шест басейна ще разхлаждат жителите на Сливен

 
Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Кметът Стефан Радев одобри протоколите на комисията за проверка на водните обекти по смисъла на Наредбата за водноспасителна дейност и обезопасяване на водните площи. Той издаде и заповедите за разрешение за обществено ползване на плувните басейни на територията на община Сливен.

Показателите на водата на всеки отделен басейн от съответния обект отговарят на изискванията на Министерство на здравеопазването. Обектите имат осигурени спасители и медицинско лице, медицинско оборудване, в т.ч. и санитарен транспорт, съобщи инж. Снежана Кънева, началник-отдел "Сигурност и управление при кризи" и председател на комисията.

За плувните басейни "Спорт палас", "Европарк" и "Свети Никола" в град Сливен, за комплексите "Ветровите хълмове", "Аглика" и "Калина", намиращи се на територията на Сливенски минерални бани и за комплекс "Дивеците" в с. Ичера са издадени заповеди за разрешение за обществено ползване.

Плувните басейни "Империа", СУ "Константин Константинов" и ОУ "Елисавета Багряна" в град Сливен няма да работят през този сезон.

 
Водните площи в населените места са обезопасени, а кметовете имат издадени свои заповеди със забрана за къпане в тях. Намиращите се в землищата на селата Бинкос, Гавраилово, Селиминово, Николаево, Злати войвода, Мечкарево, Самуилово, Панаретовци, Старо село, Крушаре, Желю войвода и Горно Александрово язовири, открити канали и изкопи са сигнализирани с табели, забраняващи къпането.

Учители, ученици и служители са инструктирани за мерките безопасност. Директорите на училища със свои заповеди са разпоредили към учителите да извършат инструктажи на учениците и персонала относно водноспасителния минимум и наложените забрани по наредбата.

За резултатите от проведените мероприятия по наредбата са информирани Областният управител и прокурор от Районна прокуратура-Сливен.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени