9.06.2017  Най – добрите пилоти идват за планинско рали "Българка"

Източник: sliven-sport
Позоваването на източника е задължително.

Любен Каменов от АСК Каменов в оспорвана битка със Стефан Стоев от АСК Ара Моторспорт подобри за трети пореден път рекорда на Планинско изкачване "Българка 2018.

В първия манш Стефан Стоев подобри рекорда с 02:30:80, във втория Каменов победи с 02:30:44. В генералното класиране с общо време от трите манша 07:35:50 води Любен Каменов, след него се нареждат Стефан Стоев от АСК Ара Моторспорт с време 07:36:38 и Илия Царски от АСК Автоцар Рали с 07:37:12. Четвърти е Христо Манолов от АМСК- 07:44:48, пети – Васко Въжаров АСК Джордан Рейсинг 07:58:32, шести Петко Манолов с време 08:21:74. В Клас НС1 първи е Любен Каменов от АСК Каменов Рали, втори Илия Царски от АСК Автоцар Рали, трети Христо Манолов от АМСК. В Клас НС2 № 1 Георги Василев от АСК Дианел Рейсинг, след него се нареждат Ивелин Йотков Грийн фокс мото и Тихомир Балевски АСК Проспийд. В Клас НС3 Димитър Кондев Грийн фокс мото е първи, втори е Косьо Йорданов от Влъчков РТ и Емил Бонев от АСК Дианел Рейсинг е трети. Александър Димитров – Пръчката от Грийн фокс мото е първи в Клас НС4, втори е Ерменко Ерменков от АСК Джордан Рейсинг, а Недялко Денев от АСК Стара Загора спечели трето място. В Клас НС5 първото място е Павел Шенков от АСК Дианел Рейсинг, Николай Ганев от АСК АРА Моторспорт втори, трети е Искрен Пондев от АСК Плевен Рейсинг В Клас RС43 на първо място се класира Емил Денев от СК Мегапорт, а втори е Петър Бакалов от АСК Вромос. В Клас RС4първи е Димитър Божлов от АСК Дунев Рейсинг, Динко Иванов от АСК Стара Загора е втори, а на трето място се нареди Христо Атанасов от Бултранс рали. Димитър Божилов от АСК Дунев Рейсинг, втори е Дилян Станков от АСК Булсим, а трети Динко Иванов от АСК Стара Загора. В Клас RС5 победител е Георги Митев – Рънсъра от АСК Джордан Рейсинг, почетното второ място спечели Валентин Георгиев от АСК АРА Моторспорт, следван от Петър Христозов от АСК БРЦ България. В отборното класиране първи са Боила авто мотор спорт", втори – АСК АРА Моторспорт, трети – АСК Джордан Рейсинг.

Връчени бяха редица специални награди. За дебют купи получиха пилотите Харалампи Леков и Георги Радев. Купата "най-добър сливенски пилот" за трета поредна година печели пилотът Георги Василев, най-бърз състезател на планинско "Българка" приза получи Любен Каменов Купите връчиха директора на планинско "Българка" Стефан Хаджилуков, организатора на състезанието Стефан Чолаков,фспортния директор Пламен Иванов, Валентин Иванов, председател на спортните комисари, Веселин Маринов, представител на основния спонсор на надпреварата, Иван Тонев един от най-добрите български навигатори.

Планинско "Българка" е трети кръг от националния планински шампионат. Състезанието премина в три манша, без технически проблеми и инциденти. Разликата във времената на състезателите беше изключително малка, което гарантира оспорвани битки и интересни емоции за зрителите. Победителят Любен Каменов, който отново кара в България, заяви, че се е завърнал, защото състезанията в страната стават все по –интересни и трудни, а конкурентите все по – бързи. "Състезанието в Сливен беше страхотно, това е благодарение на страхотната публика, добрата организация и добре подготвените конкурент", каза още Любенов. Стефан Стоев сподели, че е имал шанс, защото неговият автомобил иска добро трасе, а трасето на планинско изкачване "Българка" е такова. "

Имах технически проблем във втория манш и загубих победата. Въпреки това съм много доволен, защото за първи път завършвам", добави още вторият в класирането Стоев. Той благодари на механиците в екипа си, на Ники Златков и на публиката за страхотната подкрепа. Миналогодишният победител в планинско "Българка" Илия Царски благодари на публиката и на организаторите и адмирации за победителите. "В състезанията първото място е само едно и всички са за него. Бяхме подготвени, работихме добре с екипа ми, но малко не ни достигна. Ще се учим от грешките си", добави Царски.

9.06.2017  Най – добрите пилоти идват за планинско рали "Българка"

Източник: sliven-sport
Позоваването на източника е задължително.

Откриване: 9 юни в 12 часа на площад "Хаджи Димитър"

58 пилоти са подали заявка за участие в третия кръг от Националния планински шампионат "Българка 2018". " Ще участват най-добрите пилоти в планинския шампионат на България", категоричен е Стефан Чолаков, организатор на надпреварата. Сред тях Илия Царски, миналогодишния шампион Юлиян Телийскиса, Любен Каменов и други. Сливен ще бъде представен от 14 пилота. Форлойферите ще са шест.

Откриването на шампионата е събота, 9 юни в 12 часа на площад "Хаджи Димитър" , а от 8,30 часа започва техническият преглед. В 14.00 часа в събота стартира първия от трите тренировъчни манша. Първият състезателен манш е в неделя в 10.30 часа. Предвиденото време за награждаване е 14.00 часа. И тази година пилотите ще стартират по "обратен ред".

Първи ще стартира състезателят записал най-слабо време в тренировките, а последен - спечелилият тренировките.

Скоростните етапи се затварят 1 час преди първия състезателен автомобил. Между маншовете ще има дрифт шоу. Трасето е с дължина 4.2 км и ще се преминава в три манша. Денивелацията е 230 м.

"За безопасността на пилотите и зрителите ще се грижат около50 маршали, 1 реаномобил, пожарна и автомобил на пътна помощ. Трасето е подготвено още преди две седмици", уточни Чолаков и добави, че в 4-километров участък в местността "Абланово" тревата е окосена, мантинелите са открити, има видимост на всеки завой, дупките на пътното платно са запълнени.

По думите на Стефан Чолаков след две-три години планинско състезание "Българка" няма да има. " Тежкотоварните автомобили, превозващи дърва от гората разбиват пътя, образуват се дупки и пътят е неравен", коментира още Чолаков.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СПОРТНИ ПРОЯВИ