1.06.2018  Детски празник в библиотеката по повод Международния ден на детето


Източник: www.sliveninfo.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

Начало: 10.30 часа, РБ "Сава Доброплодни"  

Регионална библиотека "Сава Доброплодни" - Сливен организира за своите малки читатели и за всички деца на града весел празник с много музика, танци, игри, забавни скечове и изненади.

За празничното настроение на децата се погрижиха мажоретките от XII ОУ "Елисавета Багряна", сладкогласните певци от Вокална група "Славейче" при II ОУ "Христо Ботев" и децата от ДГ "Мак", група "Мечо Пух" с ръководители Ирена Андонова и Таня Топалова.

За участниците в празника бяха подготвени и много забавни игри. Беше дадена сцена на всички, които желаеха да се проявят като рецитатори и певци. За тях организаторите осигуриха и много награди.

Денят на детето е един от най-старите международни празници. Той се отбелязва на 1 юни в почти всички страни от бившия Социалистически лагер. Води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925г. в Женева(Швейцария). В България става популярен след 1949 г., когато Москва обявява, че 1 юни се приема за Международен ден за защита на децата. След промяната на политическата система в тези страни традицията за отбелязване на празника се запазва.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени