6.06.2018  Представяне на книгата "Безумецът от Таро" на Деница Дилова

 
Източник: nabludatel.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

18.00 часа, Библиотека "Зора"

Съвсем скоро в Библиотека "Зора" ще бъде представена книгата "Безумецът от Таро" на Деница Дилова (издателство "Сиела"). След успеха на "Дневният живот на нощните пеперуди" – книгата победител сред 400 ръкописа в анонимния конкурс на "Сиела" – Деница Дилова се завръща с нов роман, провокативен прочит на страстта.

С "Безумецът от Таро" нощната пеперуда на съвременната българска литература предлага на читателя разходка до ръба на света. Самата Деница ще ви разкаже една вълнуваща притча за изневярата като спасение, за егоизма, за любовта и най-вече за изборите, пред които е поставен съвременният човек. Ще чуем думи и от редактора на книгата Веселина Седларска.

Сюжетът: съдия Надя Черняк – жена, впримчена в оковите на обществените порядки, очаквания и безупречната семейна репутация – е откъсната от света благодарение на Доминик, мистериозен парижанин, баск по произход, който се появява в живота й с внезапността и силата на гръмотевична буря. Любовта им е огнена игра, насилие над нежността и нежно насилие, страстен театър, чиято сцена са публични места в град, в който нищо не може да се скрие. Те остават невидими за човешките очи, но не и за една охранителна камера.

Заслужава ли любовта да бъде спасена от пепелищата на един пламнал свят? И къде е границата на лудостта в свят, в който властва безумието?

"Безумецът от Таро" е роман вихрушка. Притча за изневярата като спасение, за егоизма, за любовта и най-вече за изборите, пред които е поставен съвременният човек, разкъсван между професионалните очаквания, изискванията на осъдителното общество и собствените си желания.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени