8-10.06.2018  Детски музикален фестивал "Мишо Тодоров"


Източник: Детски Музикален Фестивал "Мишо Тодоров" - Сливен.
Позоваването на източника е задължително.
  

Ансамбъл "Гердан" от Украйна бе гост на осмия поред Детски музикален фестивал, именуван на Мишо Тодоров /композитор, пианист, диригент, музикален педагог, общественик/. Събитието се проведе в дните 8-10 юни, а стартът бе даден с песен за Сливен.

Професионално жури оценяваше изпълненията на участниците – вокални изпълнители и инструменталисти от школата "Мишо Тодоров" – Сливен. Резултатите ще са ясни утре, казаха организаторите.

Надпреварата прерастна в приятелство, настроението бе водещата емоция в дните на фестивала. След конкурсната програма, участници от Сливен и гости посетиха природни и исторически забележителности в Сливен и региона.






"Тези деца и техните ръководители дойдоха да се поклонят на мястото, от което техните предци са поели пътя си към неразораната степ на Украйна, в навечерието на Коледа през 1830 г. Осемдесет и пет семейства са потеглили тогава и 70 са успели да оцелеят. Попадайки в степта, са се окопали в землянки и са основали село Бургуджи (сегашна Виноградовка, област Одеса)", припомни Валентина Василева – Филаделфефс, пианист и музикален педагог. Опровергаваме всички официални научни теории за времето и пространството, слушайки и попивайки онзи български език, съхранен и предаден от 1830 г. до днес такъв, какъвто е бил, коментира още за общуването си с гостите от Украйна.

Организатори на фестивала са НЧ "Зора – 1860", Обединена школа по изкуствата "Мишо Тодоров" и Община Сливен.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени