21.04.2018  Фестивал "Етноси, багри и котленски килими" в Котел

 
Източник: nabludatel.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Занаяти, изложения, демонстрации, ритуали, кулинария, литература, изкуство, танци, музика, багри и килими съчета поредният фестивал на "Етносите, багрите и котленския килим" в Котел.

22 юни в парк "Изворите" започна с концертите на НУФИ "Филип Кутев" и Нелина и продължи с рок група "КРОС", които забиха кавъри на любими рок банди и авторски парчета.

Вторият фестивален ден бе открит от кмета на община Котел – Коста Каранашев, който посочи, че основната идея на фестивала е на едно място да се съберат всички етноси, живеещи в общината и всеки да може да си представи свободно своите нрави, обичаи, носии, както и традиционната си кухня. Тази идея се оказа много добра, защото заедно с нишката на котленския килим, преплетена като идея на самия фестивал е това, с което искаме да ви запознаем, посочи Каранашев.

"Зад този фестивал стои много труд и затова искам да изкажа благодарности на всички спонсори, на Министерството на културата, на целия екип от служители на Община Котел, на Пенсионерски клуб "Вида" гр. Котел, както и на всички граждани, които положиха усилия за успешното провеждане на фестивала", каза в заключение Коста Каранашев.


 

След официалната част, програмата продължи с представяне на самодейни състави от цяла България и община Котел, демонстрация на кулинарни техники с шеф Андре Токев, а майстори от Котел завъртяха вкусни чевермета и кукуреч – специалитет от агнешки дреболии на жар, характерен за каракачанския етнос.

В днешния ден фестивалната програма ще продължи с майсторска надпревара за "Музикален инструмент на 2018 г.", в категории: гайда, кавал, гъдулка, тамбура и тъпан. От 17.00 часа е представянето на книгите – "Боже, защо Господ лъже", "Аллах, милост нямаш ли?", ,,Любиш ли ти Бога си!" и "Орисани да избираме" на автора Нидал Алгафари.

Програмата ще завърши с концертите на рок група "КРОС" на малка сцена до хотел "Изворите", а от 20.00 ч. са концертите на ансамбъл "Странджа", ансамбъл "Българе" и легендарните "Диана Експрес" на сцена "Естрада".




Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ, ОРГАНИЗИРАНИ ОТ НАШИ ПАРТНЬОРИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени