27.05.2018  Празник на сливенския квартал "Речица"

Източник: nabludatel.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

ЦАО кв."Речица", църквата "Света Троица" и НЧ"Отец Паисий-1936" канят жителите на Сливен на празника на кв."Речица", който официално ще бъде отбелязан на 27 май. За малчуганите, в три последователни дни - 25, 26 и 27 май, организаторите са осигурили лунапарк и представления на цирк "Ориент".

Програмата на 27 май ще започне в 8.30 часа с празнична служба в църквата "Света Троица". Същият ден ще се състои спортен празник на стадиона в сливенския квартал, където ще се срещнат ФК "Сини камъни" - Сливен, ФА "Арена" - Ямбол и ФА "Арена Запад" - Казанлък. В спортната програма са включени и джудо демонстрации.

Посетителите на празника в кв."Речица" ще имат възможност да разгледат изложба със стари фотографии, разказваща за видни речиченци и запечатани мигове из живота на квартала.

За любителите на фолклора организаторите са осигурили жива музика и надиграване на площада с участието на АНТП-Сливен и Танцов ансамбъл, Каракачанско дружество КПДК-Речица.

Очакват ви весели моменти. Подарете си една незабравима неделя сред гостолюбивите жители на кв."Речица". Споделете с тях празника.

И както призовава отец Иван от храм "Света Троица":

"Празника не е ядене и пиене. Това го правим всеки ден, и то по няколко пъти. Празника е общо веселие на много хора, той е концерт, той е танц, игра и разбира се хапване и пийване. Дано намерим сили да излезем и да се повеселим, дано отворим душите си. И ЕЙ ХОРА от толкова събития, които ще има за виждане, да не забравите да влезете и в храма!".



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени