21.05.2018  Връчване на наградите "Аргира Жечкова"

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

На провелия се тази вечер тържествен концерт в зала "Сливен" беше връчена наградата "Аргира Жечкова". 23 - ят носител на наградата е Светла Илчева. Тя е учител от СУ "Константин Константинов" в Сливен и е сред десетте дами, които бяха номинирани за престижното отличие. Активен читалищен деец и общественик. Номинацията на Светла Илчева е направена от училището, в което преподава и Синдиката на българските учители. Тя беше определена за носител с гласуване на заседание на Обществената комисия.

"Искам да благодаря на всеки един от Вас, който в своето поприще служи на това голямо непреходно дело, българската култура и образоването на младите поколения. Невинаги е лесно, но със сигурност винаги близо до нас българите и е на почит сред нашия народ. Образованието и културата са сред нещата, които са ни съхранили през вековете и са ни позволили да стигнем до тук и да гледаме уверено в бъдещето напред. Пожелавам Ви да сте здрави и попътен вятър във всяко едно Ваше начинание", каза в приветственото си слово кметът Стефан Радев.

"Да съществуваш сигурно е важно, но по-важно е да гориш. Да работиш сигурно е важно , но по-важно е да твориш. Да те обичат сигурно е важно, но по- важно е да обичаш. И само когато наистина гориш и твориш и обичаш, със сигурност си жив", изрази благодарността си тазгодишният носител на приза Светла Илчева.

И тази година Министерството на образованието и науката връчи почетно отличие "Неофит Рилски" за цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета на учители и педагогически съветници от община Сливен. Празничната вечер продължи с произведения сред, които бяха арията на "Жулиета" от операта "Ромео и Жулиета", Су – Чонг от "Страната на усмивките", "Унгарски танц" № 1 от Йоханес Брамс, "Ария на херцога" от операта "Риголето" на Джузепе Верди. Те бяха изпълнени от Станислава Момекова - сопран и тенорът Марк Фаулър, под съпровода на Сливенския симфоничен оркестър с диригент Диан Чобанов.

Сред официалните гости на събитието бяха народният представител Кольо Милев, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, областният управител Чавдар Божурски, зам.-областният управител Димитринка Петкова, заместник – кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова, Директорът на РУО – Сливен д-р Бисерка Михалева, културни деятели, директори на училища и учители.

Наградата на Община Сливен на името на Аргира Жечкова се връчва от 1996 година по традиция в навечерието на празника на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. Присъжда се на жена-учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани високи професионални умения като преподавател и възпитател на младото поколение



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени