Театрална постановка "Забранено за смях"
от Миро Гарвин

Източник: Драматичен театър Търговище
Позоваването на източника е задължително.  

Автор: Миро Гавран
Режисьор: Александър Илинденов
Участват: Любомир Фърков, Теменуга Первазова
  

"С външните си прояви животът е смехотворен, трагичен той е само в дълбокия си скрит, вътрешен смисъл!". Може би тази мисъл е имал предвид Миро Гавран, когато е писал комедията "Забранено за смях", получила най-престижната награда за драматургия в Хърватия - "Марин Държич".

Прекрасно скроен текст, ярки характери, напрегнато действие с неочаквани обрати, блестящ с остроумието си диалог. В тази пиеса се усеща, че още при създаването й, авторът е мислил за актьорите и публиката, и то с голямо уважение.

50-годишният Борис е част от класически любовен триъгълник - богата съпруга с "културни интереси" и млада красива любовница. Идилията свършва, когато любовницата Нина решава да прекъсне връзката им. Блудният съпруг се завръща у дома си и разбира, че вече е нежелан. Семейството му си е изградило нов живот, в който той няма място и съпругата му е готова на всичко, за да го върне при.. любовницата му. И така, в заформилия се любовен триъгълник, след неочаквани перипетии и обрати с много смях, ни предстои да разберем кой от тримата ще се окаже "тъпият ъгъл".

В този спектакъл ще видите прекрасни актьорски изпълнения. Любомир Фърков, Даниела Горанова и Теменуга Первазова с всеотдайност, въображение и искреност изграждат своите герои, конфликтите между тях, така че театралният разказ върви с лекота и магнетичност по начин, който кара зрителя да вижда повече от това, което гледа.

Сценографското решение на Галя Абаджимаринова находчиво и остроумно създава една художествена реалност, която помага за извеждането на дълбоки смисли и задължава творческия състав към истинска импровизация.

Режисьор на представлението е Александър Илинденов ("Пеперудите са свободни", "Член 223").



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени