11.04.2018  Клетва на първокласници от сливенски училища

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Първокласници от сливенски училища положиха клетва пред паметника на Хаджи Димитър

За трета поредна година ученици от първи клас положиха клетва пред паметника на Хаджи Димитър. Малчуганите, заклели се да пазят заветите на българските будители и възрожденци наброяваха около хиляда.

"Радвам се да Ви видя толкова усмихнати и развълнувани. Днешният ден е важен за Вас и съм убеден, че дълго време ще го помните. Учете се на знание и родолюбие и нека те да бъдат неизменна част от пътя, който Ви предстои да извървите. Вие сте нашето бъдеще! Искам да поздравя всички за това, че за пореден път тази прекрасна инициатива е факт. Тя е сигурен знак, че сме на прав път!", заяви в приветственото си слово заместник - кметът по финансите Румен Иванов.

Поздрав към децата беше отправен и от името на Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Сред гостите на церемонията бяха заместник - кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова, заместник-областният управител Димитринка Петкова, директорът на Регионално управление на образованието доктор Бисерка Михалева, Ваня Пенчева – член на Иницативния комитет за утвърждаване "Клетвата на първокласника", директори и учители.

Значка - символ на положената клетва получиха всички първокласници от заместник – кметът Пепа Чиликова. Церемонията продължи с поднасяне на цветя от учениците пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

Полагането на клетва завърши с "Розите на България", инициатива на Министерството на образованието и науката и други организации, свързани с образованието и българите в чужбина. На публични и оживени места в чужбина деца, учители и родители и други представители на българската общност, ще изпълняват едно и също българско хоро.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени