4.05.2018  Национален конкурс "Щърко шарен, добре си ни дошъл"

 
Източник: Ave Slven
Позоваването на източника е задължително.  

В богатия празничен календар на Сливен през месец май се добави още едно събитие. На 4 май бе открито шестото издание на националната изложба "Щърко шарен, добре си ни дошъл". Домакините от ОУ "Христо Ботев", с. Самуилово, с любезното партньорство на ДПП "Сините камъни" посрещнаха близо 600 творби на малки творци от цялата страна, както и от Български учебен център "Знание", училище "Родна реч" Чикаго. Бяха раздадени 80 награди на отличени деца в разделите изящно и приложно изкуство, разделени в пет възрастови групи.

Слънчевите усмивки, грейнали върху детските лица, удовлетворението на ръководители и родители, изречените топли думи на благодарност, бяха най–голямата награда за екипа, подготвил изложбата. Гостите на изложбата, пристигнали от близки и далечни кътчета на страната – Силистра, Варна, Бургас, Ямбол, Попово, Раднево, Казанлък, Горна Оряховица и др., имаха възможност да съпреживеят празника на своите деца.

На изложбата, превърнала се в празник, присъстваха заместник областният управител Димитринка Петкова и Марияна Добрева от дирекция образование на Община Сливен.

Тази година изложбата носи послание за доброта.

Добротата, която само преди седмици всички съпреживяхме…Едно ненадейно застудяване отвори домовете на хората за премръзналите щъркели. Те влязоха не само в домовете на своите спасители, но и в сърцата на всички ни. Тръгнаха си , но завинаги ще останат там. Добротата в лицето на хората, които помогнаха за реализирането на този красив конкурс…

Традиция стана в деня на откриването на изложбата да се провежда и благотворителен базар в подкрепа на нуждаещо се от помощ дете. И тази година, учениците от работилничка ,,Вълшебство" по проект ,, Твоят час" изработиха картички, за да помогнат на две деца. Огромна благодарност към родителите, които заявиха своето желание за откупуване на няколко детски творби в подкрепа на каузата на базара.

Изложбата може да бъде посетена в зала "Божур" на ДПП "Сините камъни" във всеки работен ден до 10.06.2018 г.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени