1.05.2018  В Сливен беше дадено началото на "Сливенски огньове"

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

В Сливен тази вечер беше дадено началото на майските дни на културата "Сливенски огньове". Кметът Стефан Радев и актьорът Камен Донев запалиха символичния огън на тържествена церемония на централния площад "Хаджи Димитър", а народната певица Валя Балканска даде началото на празниците с изпълнение на родопска песен.

"Този огън е символ на вечния стремеж на хората към красивото, на неугасващата вяра и надежда на всички нас за по-добро бъдеще", заяви кметът Стефан Радев пред сливенските граждани и гости на града, които присъстваха на церемонията по запалването на символния огън на майските културни празници. "Богата културна програма, в която има по нещо за всеки - за най-малките, за децата и за по-възрастните", добави Радев в коментар на събитийната програма.

Актьорът Камен Донев коментира, че за да има образовано и културно общество са нужни повече дни на културата като тези в Сливен."Културата и образованието са най-важните неща, изкуството. Те формират човека, те го правят значим, за това е най-важното. За това тези дни трябва да се ценят, да са много повече", посочи Донев.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени